Posted on

Top 10 statistici despre Tokenizare în 2021

  1. Tokenizarea a crescut în popularitate în ultimii ani, cu un număr total de tokenuri emise care a depășit 8.000 în 2021.
  2. Valoarea totală a tokenurilor tranzacționate a depășit 1 trilion de dolari în 2021, cu o creștere de peste 300% față de anul anterior.
  3. Tokenizarea bunurilor imobiliare a devenit una dintre cele mai populare forme de tokenizare, cu o valoare totală a tranzacțiilor de peste 4 miliarde de dolari în 2021.
  4. Tokenizarea participațiilor în start-up-uri a devenit, de asemenea, populară, cu o valoare totală a tranzacțiilor de peste 2 miliarde de dolari în 2021.
  5. Tokenizarea operelor de artă a început să ia amploare, cu o valoare totală a tranzacțiilor de peste 200 milioane de dolari în 2021. Aceasta reprezintă o oportunitate pentru investitori de a accesa o piață care a fost în trecut inaccesibilă pentru mulți dintre ei.
  6. Ethereum este cea mai populară platformă pentru tokenizare, cu peste 80% din tokenuri emise care sunt găzduite pe această rețea.
  7. Statele Unite sunt lider în ceea ce privește tokenizarea, cu o valoare totală a tranzacțiilor de peste 600 miliarde de dolari în 2021.
  8. Investițiile în tokenuri crescute au crescut semnificativ în ultimii ani, cu o valoare totală a tranzacțiilor de peste 10 miliarde de dolari în 2021.
  9. Unul dintre cele mai mari proiecte de tokenizare a fost vânzarea de tokenuri NFT (non-fungible tokens) a operei de artă digitală “Everydays: The First 5000 Days” de către artistul Beeple, care a atins o valoare de 69 milioane de dolari.
  10. Tokenizarea poate oferi mai multe avantaje, cum ar fi accesul la investiții mai diverse, tranzacționarea mai ușoară, democratizarea investițiilor, transparență și securitate crescută și eficientizarea proceselor. Cu toate acestea, trebuie luată în considerare și posibilitate