Posted on Leave a comment

Major U.S. airlines warn 5G could ground some planes, wreak havoc and other health and technical problems

WASHINGTON, Jan 17 (Reuters) – The chief executives of major U.S. passenger and cargo carriers on Monday warned of an impending “catastrophic” aviation crisis in less than 36 hours, when AT&T (T.N) and Verizon (VZ.N) are set to deploy new 5G service.

The airlines warned the new C-Band 5G service set to begin on Wednesday could render a significant number of widebody aircraft unusable, “could potentially strand tens of thousands of Americans overseas” and cause “chaos” for U.S. flights.

“Unless our major hubs are cleared to fly, the vast majority of the traveling and shipping public will essentially be grounded,” wrote the chief executives of American Airlines (AAL.O), Delta Air Lines (DAL.N), United Airlines , Southwest Airlines (LUV.N) and others in a letter first reported by Reuters.

The Federal Aviation Administration (FAA) has warned that potential interference could affect sensitive airplane instruments such as altimeters and significantly hamper low-visibility operations.

“This means that on a day like yesterday, more than 1,100 flights and 100,000 passengers would be subjected to cancellations, diversions or delays,” the letter cautioned.

Airlines late on Monday were considering whether to begin canceling some international flights that are scheduled to arrive in the United States on Wednesday.

“With the proposed restrictions at selected airports, the transportation industry is preparing for some service disruption. We are optimistic that we can work across industries and with government to finalize solutions that safely mitigate as many schedule impacts as possible,” plane maker Boeing (BA.N) said on Monday.

Action is urgent, the airlines added in the letter also signed by UPS Airlines (UPS.N), Alaska Air (ALK.N), Atlas Air (AAWW.O), JetBlue Airways and FedEx Express (FDX.N). “To be blunt, the nation’s commerce will grind to a halt.”

The letter went to White House National Economic Council director Brian Deese, Transportation Secretary Pete Buttigieg, FAA Administrator Steve Dickson and Federal Communications Commission (FCC) Chairwoman Jessica Rosenworcel.

Airlines for America, the group that organized the letter, declined to comment. The FAA said it “will continue to ensure that the traveling public is safe as wireless companies deploy 5G. The FAA continues to work with the aviation industry and wireless companies to try to limit 5G-related flight delays and cancellations.” (source https://www.reuters.com/technology/exclusive-major-us-airline-ceos-urge-action-avoid-catastrophic-5g-flight-2022-01-17/ )

Posted on Leave a comment

PNRR: România va primi astăzi o a doua tranșă de prefinanțare în valoare de 1,9 miliarde de euro!

În data de 13 ianuarie 2022, odată cu intrarea în vigoare a Acordului de împrumut (Mecanismul de redresare și reziliență) între Comisia Europeană și România, va fi virată suma aferentă prefinanțării din componenta de împrumut, în cuantum de 1.942.479.890 euro, reprezentând 13% din valoarea totală a împrumutului.

Această sumă vine în completarea primei tranșe a prefinanțării, pe componenta de grant, plătită de către Comisia Europeană la data de 2 decembrie 2021, în valoare de 1,85 miliarde euro.

Astfel, până la acest moment, o sumă totală de 3,79 miliarde euro a fost acordată României, de la momentul aprobării și demarării implementării PNRR, la 3 noiembrie 2021.

„Împrumuturile din acest program, atrase în condiții foarte avantajoase, vor fi utilizate pentru finanțarea unor proiecte de anvergură pentru România, fie că vorbim de sute de kilometri de autostradă, zeci de mii de locuințe racordate la rețele de apă și canal, facilități pentru digitalizarea a câtorva mii de IMM-uri sau zeci de mii de hectare de reîmpăduriri. Accesul la aceste fonduri este condiționat însă de îndeplinirea reformelor asumate prin PNRR, și de aceea este nevoie de un efort comun al tuturor cordonatorilor”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor europene, Dan Vîlceanu.

Conform Deciziei de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021, sumele împrumutului vor fi disponibilizate în 10 tranșe, în baza îndeplinirii de partea română a jaloanelor și țintelor în cadrul reformelor și investițiilor asociate împrumutului.

Responsabilitatea îndeplinirii jaloanelor și țintelor stabilite în cadrul PNRR și care stau la baza tragerii tranșelor în cadrul împrumutului revine coordonatorilor de reforme și investiții, adică ministerele (entitățile) responsabile de implementarea reformelor și/sau a componentelor aferente reformelor și/sau investițiilor, precum și ministerele care au în subordine/coordonare/sub autoritate entități responsabile de implementarea componentelor aferente reformelor și/sau investițiilor.

Prefinanţarea va fi dedusă procentual din valoarea tranşelor care vor fi disponibilizate ulterior din împrumut, până la compensarea în totalitate a acesteia, România putând însă solicita accelerarea compensării prefinanţării prin deducerea unor sume mai mari din tranşei/tranşele ulterioare.

Sumele trase din împrumut, inclusiv prefinanțarea din împrumut disponibilizată de Comisia Europeană, şi virate în contul în valută deschis pe numele Ministerului Finanţelor la Banca Naţională a României se utilizează pe măsura necesităţilor de finanţare a deficitului bugetului de stat şi de refinanţare a datoriei publice guvernamentale, precum și pentru finanțarea reformelor și investițiilor prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Aplicarea prevederilor Acordului de împrumut se va realiza de către Ministerul Finanţelor, în calitate de împrumutat, şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în calitate de coordonator naţional al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pe componenta de împrumut, vor fi finanțate reforme și investiții care contribuie la redresarea economică și socială, precum și la dezvoltarea pe termen lung a țării.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va transmite, în prima parte a anului 2022, prima cerere de plată către Comisia Europeană, în baza îndeplinirii celor 24 de ținte și jaloane aferente trimestrului I 2022 (din totalul de 507 asumate la nivelul întregului plan).

Suma aferentă implementării planului de redresare și reziliență al României este de 29.181.842.750 euro. România a solicitat sprijin financiar nerambursabil în valoare de 14.239.689.750 euro și împrumuturi în valoare de 14.942.153.000 euro în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență. Împreună, acestea reprezintă 13,09 % din PIB-ul din 2019. Planul conține 171 de măsuri (64 de reforme și 107 investiții), structurate în jurul a șase piloni și a cincisprezece componente.

Planul abordează o parte semnificativă din provocările structurale mai vechi care au rămas nesoluționate, astfel cum au fost identificate în recomandările relevante specifice adresate României de către Consiliu în 2019 și în 2020. Principalele obiective ale planului sunt realizarea tranziției verzi și a tranziției digitale, consolidând, în același timp, asistența medicală, educația, coeziunea socială și incluziunea.

Posted on Leave a comment

Startup Nation 2022: Ministrul Antreprenoriatului spune că își dorește să „dea drumul” programului pentru tineri

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat, vineri, la Brașov, că își „dorește” să „dea drumul” în anul 2022 celor 12 programe de finanțare pentru antreprenori, prevăzute în bugetul de stat, inclusiv Start-Up Nation pentru tineri, în condițiile în care acest program are alocate doar credite de angajament, nu și bani pentru plăți, cel puțin momentan.

Îmi propun ca în cursul acestui an să dăm drumul la 12 programe care să vină în sprijinul IMM-urilor, dar și al companiilor din turism”, a transmis Cadariu, în cadrul întâlnirii de lucru desfășurate vineri, 7 ianuarie, la Brașov, la care au participat parlamentari, reprezentanți ai autorităților locale, dar și ai mediului de afaceri din această zonă.

Îmi doresc să întăresc dialogul social cu toți participanții din cadrul acestor întâlniri pentru conceperea de programe și proiecte care să ducă la dezvoltarea destinațiilor turistice atractive și a unui mediu antreprenorial competitiv pe termen lung, funcțional, din toate punctele de vedere. Astfel, îmi doresc ca anul acesta, pe lângă plata tuturor măsurilor restante, să punem în dezbatere 12 programe care să aibă grupuri țintă bine definite și a căror rezultate să vizeze în primul rând sustenabilitatea.

De la programe precum StartUp Nation pentru tineri, până la investiții pentru domeniul schiabil, suntem în acel punct al dialogului social în care trebuie să definim clar politicile publice care vor sta la baza creării noilor linii de finanțare, naționale sau europene. Domeniul turismului este unul strategic, iar acest lucru trebuie să se reflecte și în alocările bugetare pe care acest minister le va gestiona”, a mai spus ministrul, citat într-un comunicat oficial al MAT.

Startup Nation – buget de promisiuni în 2022

De precizat că în cazul programului Start-Up Nation III, redenumit START (Start-upTech-Nation), este prevăzut un buget de 500 de milioane de lei, credite de angajament.

Creditele de angajament permit lansarea înscrierilor, însă pentru plăți va fi nevoie de o rectificare bugetară pentru a transforma aceste credite de angajament în credite bugetare, adică bani efectiv puși în buget.

Problema este că, în baza acestor promisiuni, există riscul ca unii antreprenori, mai puțin experimentați (cum sunt de fapt la programele pentru startup-uri), să plătească bani grei unor consultanți de finanțări, ca avans, pentru a le face un plan de afaceri sau un proiect, iar în final guvernul să nu mai lanseze nimic sau să lanseze înscrierile, dar să nu mai aloce creditele bugetare necesare plăților.

De altfel, la ultimul program Start-Up Nation, ediția a doua, lansat în decembrie 2018, nici în ziua de azi nu s-au terminat plățile. În anul 2022, sunt bugetați circa 20 de milioane de lei pentru finalizarea plăților către firmele beneficiare Startup Nation 2018. E adevărat că a venit și această criză COVID care a blocat afaceri, activități, inclusiv în cazul firmelor care trebuiau să implementeze proiecte StartUp Nation.

Program lansat de guvernarea PSD (guvernul Grindeanu), în 2017, Start-Up Nation este acum rebotezat de noul Guvern Ciucă (PNL-PSD-UDMR) în START (Start-upTech-Nation). În fine, indiferent cum s-o numi, ideea este că NU sunt prinși bani pentru plăți în anul 2022, ci numai credite de angajament, de 500 de milioane de lei.

Dacă se va menține suma maximă acordată în anii trecuți, de 200.000 de lei pe firmă, vom avea cel mult 2.500 de „beneficiari declarați” la „noul Start-Up Nation”, mult sub edițiile precedente, când erau până la 10.000 pe lansare. Atenție, nu întâmplător i-am numit „beneficiari declarați”, pentru că aceste credte de angajament vor permite selectarea a 2.500 de beneficiari și eventual semnarea contractelor, dar pentru plăți va fi nevoie ca Guvernul să aloce credite bugetare, fie la rectificare bugetară în anul 2022, fie pe următorul buget de stat, în 2023, după experiențele de până acum.

Practic, antreprenori dornici de finanțare vor tocmi consultanți, vor plăți consultanță (ce care se vor înțelege așa cum consultantul), eventual vor fi selectați la finanțare START, iar apoi vor sta cu sufletul la gură să vadă dacă Guvernul (care o fi el până atunci) le va aloca plățile efective.

De remarcat că noul ministru Cadariu a făcut și o precizare interesantă: „StartUp Nation pentru tineri”. Celelalte două ediții alte programului, care s-au ținut, nu aveau o limită de vârstă pentru antreprenori, ci numai limită de vechime pentru firme.

Posted on Leave a comment

Digital Voucher – 5% Discount for LEW.RO Services & Solutions

This item grants the 5% Discount on any Agreement under $100’000 on LEW.RO Software Solutions website.

After buying this item you have access to Unlockable Content that can only be revealed to the owner.

There you’ll find the direct channel to contact us to grab the discount !


Welcome to B2B TurnKey Solutions Company. Bring to the table win-win strategies to ensure proactive domination. At the end of the day, going forward.

We are trusted by Global Companies, Start-Ups, Non-Profit Organisations and Government Institutions. Technology is a Tool. We use it to amplify the Infinite Human Potential. We leverage Your Teams, we Simplify Your Projects, we Automate Your Processes. The Purpose is to Free Your Mind, so You & Your Organisation can have Nikola Tesla-level Inspiration & Impact !

Holders of these NFTs become part of the Leichmann Weifert inner circle and will have multiple benefits including early access to all future drops.

Posted on

Telegram is launching Sponsored Messages – a tool that allows anyone to promote their channels and bots. Here is what you should know

1. There will be no ads in chats on Telegram. If you use Telegram as the messenger that we launched in 2013 – you will never see a sponsored message. Sponsored messages can’t appear in your chat list, private chats or groups.

2. User data will not be used to target ads. As with everything we do, our main priority is protecting the private data of our users. That’s why unlike other apps we will not use your private data to display ads.

Sponsored messages on Telegram are shown only in large public one-to-many channels with 1000+ members – and are based solely on the topic of the public channels in which they are shown. This means that no user data is mined or analyzed to display them.  

3. Sponsored messages will be unobtrusive. Official sponsored messages are limited to 160 characters of text – without media or external links. You may see a maximum of one sponsored message per channel – and only after you’ve finished reading any new posts.

4. We are fixing ads that are already here. Some admins of one-to-many channels on Telegram already post ads in the form of regular messages. We hope that Sponsored Messages will offer a more user-friendly and less chaotic way for people to promote their channels and bots.

Sponsored messages are currently in test mode and are not available to everyone. Once they are fully launched and allow Telegram to cover its basic costs (such as equipment and data centers that are used by channel admins to deliver their content to our hundreds of millions of users), we plan to start sharing ad revenue with the admins of the channels where Sponsored Messages are displayed – because it is fair.

5. With Telegram you’re more ad-free than with WhatsApp. WhatsApp already shares user data with advertisers [1] [2] – even though they don’t show ads themselves. On Telegram, however, advertisers will never get your private data. Besides, if you use Telegram the way you use WhatsApp, you will never see a single ad. Sponsored messages can only appear in channels, which are a unique social networking feature Telegram added several years after launch. If WhatsApp introduces a similar feature, they are likely to also display ads there, like their parent company already does on Instagram and Facebook.

Online ads should no longer be synonymous with the abuse of user privacy. We’d like to redefine how a tech company should operate by setting an example of a self-sustainable platform that respects its users and content creators.

Posted on

În decursul acestui an 14 apeluri ar urma să fie lansate prin fonduri norvegiene! Buget disponibil de 25 milioane EURO

În decursul anului 2021 urmează să fie lansate 14 noi oportunități de finanțare în domenii variate precum educație, cultură, dezvoltare locală, energie, sănătate și dezvoltarea afacerilor, conform calendarului publicat astăzi, 19 mai 2021, de către Punctul de contact în România privind Granturile SEE și Norvegiene.

 

Sănătate

Apel Buget (euro) Lansare estimată
Crearea de centre comunitare 3.500.000 Trimestrul 3 din 2021

 

Dezvoltarea afacerilor

Apel Buget (euro) Lansare estimată
Dezvoltarea modelelor de creștere a afacerilor 1.000.000 Trimestrul 2 din 2021
Dezvoltarea abilităților în afaceri 1.000.000 Trimestrul 2 din 2021

 

Dezvoltare locală

Apel Buget (euro) Lansare estimată
Intervenții prioritare în comunități marginalizate 1.647.059 Trimestrul 3 din 2021

 

Energie

Apel Buget (euro) Lansare estimată
Cursuri privine energia regenerabilă, eficiența energetică și securitatea energetică 3.000.000 Trimestrul 3 din 2021
Creșterea capacității de producție a energiei regenerabile 1.900.100 Trimestrul 3 din 2021
Cercetare și dezvoltare privind energia regenerabilă, eficiența energetică și securitatea energetică 4.100.000 Trimestrul 3 din 2021

Cultură

Apel Buget (euro) Lansare estimată
Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă 2.000.000 Trimestrul 3 din 2021
Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței 2.600.000 Trimestrul 3 din 2021

 

Educație

Apel Buget (euro) Lansare estimată
Mobilitate în învățământ superior 1.500.000 Trimestrul 3 din 2021
Cooperare în învățământ superior 1.500.000 Trimestrul 3 din 2021
Educație Școlară 140.000 Trimestrul 4 din 2021
Învățământ profesional și tehnic 407.648 Trimestrul 4 din 2021
Roma 895.648 Trimestrul 4 din 2021

Bugetul total alocat acestor apeluri ajunge la 25.190.455 euro.

Posted on

Apel II: Cereri de finanțare pentru noi Incubatoare de Afaceri în Regiunea Centru

A fost lansat la nivel regional, al doilea apel de cereri de proiecte pentru incubatoare de afaceri în Regiunea Centru, având un buget disponibil de 7 milioane euro, finanțare nerambursabilă. Peste 40 de persoane, reprezentanți ai autorităților publice locale, dar și ai IMM, interesați în dezvoltarea de afaceri în viitoarele structuri destinate incubării de firme noi, au participat la evenimentul online organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru. Fondurile sunt alocate prin Prioritatea de Investiții 2.1B – Incubatoare de afaceri, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici şi mijlocii.

În cadrul sesiunii de informare au fost prezentate condițiile de finanțare aplicabile în cadrul apelului, aspecte generale privind utilizarea aplicației MySMIS și regulile de identitate vizuală valabile pentru POR 2014-2020. De asemenea, pentru a discuta mai multe aspecte practice, reprezentanții a două incubatoare din Regiunea Centru au prezentat modul în care au implementat ei proiectele finanțate prin fondurile POR și perspectivele de dezvoltare, respectiv Incubcenter Tîrgu Mureș finanțat din primul apel al 2.1B al POR 2014 – 2020, și Centrul de Afaceri Harghita – Incubator de Afaceri pentru Start-up-uri, finanțat în perioada 2007-2013. Agenda evenimentului a inclus și alte proiecte de bune practici și oportunități de dezvoltare pe viitor prin servicii de sprijin pentru companii furnizate prin Enterprise Europe Network – rețea coordonată  de ADR Centru la nivel regional.

Investițiile pe care le susținem prin finanțare nerambursabilă, sunt destinate dezvoltării unor domenii de activitate economică care au perspective de finanțare și pe viitor, unde există și resurse umane cu potențial la nivel local, fiind astfel asigurate două premise de bază pentru menținerea lor pe termen lung. Scopul finanțării alocate prin POR 2014-2020 pornește de la o realitate și o necesitate pe care ne-a transmis-o mediul privat și administrativ: mulți tineri cu studii și inițiative nu sunt organizați în societăți și vor să-și deschidă o primă afacere, dar fie e prea scump, fie nu au cunoștințele necesare în domeniul administrativ sau juridic, că să aibă curaj să se aventureze. Acum, prin aceste noi centre, au șanse să-și transforme ideile în ceva concret, să se lanseze pe un drum ce poate fi de succes pe termen lung. Pe primul apel de proiecte avem deja în construire 7 centre de afaceri în Regiune, investiții care se realizează cu peste 19 milioane euro”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Condiții depunere cerere de finanțare:

Valoare minimă a unui proiect poate fi de 200.000 euro, iar maxim de 7 milioane euro. Fondurile pot fi solicitate de către fondatorii de incubator, ce pot fi reprezentați de autorități ale administrației publice locale; instituții sau consorții de instituții de învăţământ superior acreditate; institute, centre şi staţiuni de cercetare-dezvoltare; camere de comerţ; societăți comerciale sau cooperative; asociații și fundații; Patronate sau sindicate sau parteneriate între fondatori. Cererile de finanțare se pot depune în perioada 14 mai 2021, ora 12.00 – 14 iunie 2021, ora 12.00.

Fondurile se pot solicita pentru crearea unui incubator de afaceri sectorial destinat firmelor din următoarele sectoare economice: turism și ecoturism, textile și pielărie (și încălțăminte), lemn și mobilă, industrii creative, industria auto și componente, tehnologia informațiilor și comunicațiilor, sănătate, energie și management de mediu, bioeconomie, bio-farmaceutică și biotehnologii, construcții, cercetare-dezvoltare. Finanțarea nerambursabilă acordată pe componenta de ajutor regional este de maxim 70% pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici, 60% pentru întreprinderi mijlocii și 50% întreprinderi mari, respectiv maximum 90% din valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile prin ajutor de minimis.

Posted on

Pavel Durov, CEO of Telegram, about free speech, privacy, Facebook, WhatsApp, encryption and selling of user data

I hear Facebook has an entire department devoted to figuring out why Telegram is so popular. Imagine dozens of employees working on just that full-time.

I am happy to save Facebook tens of millions of dollars and give away our secret for free: respect your users.

Millions of people are outraged by the latest change in WhatsApp Terms, which now say users must feed all their private data to Facebook’s ad engine [1]. It’s no surprise that the flight of users from WhatsApp to Telegram, already ongoing for a few years, has accelerated.

At about 500 million users and growing, Telegram has become a major problem for the Facebook corporation. Unable to compete with Telegram in quality and privacy, Facebook’s WhatsApp seems to have switched to covert marketing: Wikipedia editors have recently exposed multiple paid bots adding biased information into the WhatsApp Wikipedia article [2].

We have also detected bots which spread inaccurate information about Telegram on social media. Here are the 3 myths they are pushing:

Myth 1. “Telegram’s code is not open-source”. In reality, all Telegram client apps have been open source since 2013 [3]. Our encryption and API are fully documented and have been reviewed by security experts thousands of times. Moreover, Telegram is the only messaging app in the world that has verifiable builds both for iOS and Android [4]. As for WhatsApp, they intentionally obfuscate their code, making it impossible to verify their encryption and privacy.

Myth 2. “Telegram is Russian”. In fact, Telegram has no servers or offices in Russia and was blocked there from 2018 to 2020 [5]. Telegram is still blocked in some authoritarian countries such as Iran, while WhatsApp and other “supposedly secure” apps have never had any issue in these places.

Myth 3. “Telegram is not encrypted”. Every chat on Telegram has been encrypted since launch. We have Secret Chats that are end-to-end and Cloud Chats that also offer real-time secure and distributed cloud storage [6]. WhatsApp, on the other hand, had zero encryption for a few years, and then adopted an encryption protocol funded by the US Government [7]. Even if we assume that the WhatsApp encryption is solid, it’s invalidated via multiple backdoors and reliance on backups [8].

In 2019 alone, Facebook spent almost 10 billion dollars on marketing [9] (I guess this includes paid bots on Wikipedia and other sites).

Unlike Facebook, Telegram doesn’t spend any money, let alone billions of dollars, on marketing. We believe that people are smart enough to choose what is best for them. And, judging by the half a billion people using Telegram, this belief is justified.


 

In the first week of January, Telegram surpassed 500 million monthly active users. After that it kept growing: 25 million new users joined Telegram in the last 72 hours alone. These new users came from across the globe – 38% from Asia, 27% from Europe, 21% from Latin America and 8% from MENA.

This is a significant increase compared to last year, when 1.5M new users signed up every day. We’ve had surges of downloads before, throughout our 7-year history of protecting user privacy. But this time is different.

People no longer want to exchange their privacy for free services. They no longer want to be held hostage by tech monopolies that seem to think they can get away with anything as long as their apps have a critical mass of users.

With half a billion active users and accelerating growth, Telegram has become the largest refuge for those seeking a communication platform committed to privacy and security. We take this responsibility very seriously. We won’t let you down.

Those of you who have used Telegram for the last several years know we’ve been consistent both when it comes to defending private data and to improving our apps. For those of you who just joined and are wondering what Telegram stands for, I’d like to quote my post from 2018:

You – our users – have been and will always be our only priority. Unlike other popular apps, Telegram doesn’t have shareholders or advertisers to report to. We don’t do deals with marketers, data miners or government agencies. Since the day we launched in August 2013 we haven’t disclosed a single byte of our users’ private data to third parties.

We operate this way because we don’t regard Telegram as an organization or an app. For us, Telegram is an idea; it is the idea that everyone on this planet has a right to be free.


Since my last post, the already massive influx of new users to Telegram has only accelerated. We may be witnessing the largest digital migration in human history. 

Following this global phenomenon, two presidents started their Telegram channels:

The President of Brazil – @jairbolsonarobrasil 

The President of Turkey – @RTErdogan

They join a list of other heads of state already present on the platform:

The President of Mexico – @PresidenteAMLO

The President of France – @emmanuelmacron

The Prime Minister of Singapore – @leehsienloong 

The President of Ukraine – @V_Zelenskiy_official

The President of Uzbekistan – @shmirziyoyev

The President of Taiwan – @iingtw 

The Prime Minister of Ethiopia – @AbiyAhmedAliofficial

The Prime Minister of Israel – @bnetanyahu 

(Note that such verified accounts typically show a blue check mark in your chat list and search results.)

We are honored that political leaders, as well as numerous public organizations, rely on Telegram to combat misinformation and spread awareness about important issues in their societies.

Unlike other networks, Telegram doesn’t use nontransparent algorithms to decide whether a subscriber will see content they subscribed to or not. As a result, Telegram channels are the only direct way for opinion leaders to reliably connect with their audiences. 

By removing the manipulative algorithms that have become synonymous with 2010s technology platforms, Telegram channels restore transparency and integrity to public “one-to-many” communication.


 

[1] – WhatsApp Gives Users Ultimatum – Share Data with Facebook or Lose Access 

[2] – In December 2020, the Wikipedia article about WhatsApp had the label “This article may have been created or edited in return for undisclosed payments, a violation of Wikipedia’s terms of use”. Related investigation is discussed here. 

[3] – Telegram Source Code

[4] – Reproducible Builds for Telegram Apps

[5] – On Digital Resistance in Russia

[6] – On Telegram Encryption 

[7] – U.S. Government Funded The WhatsApp Encryption

[8] – Why WhatsApp Will Never Be Secure 

[9] – Facebook Marketing Spending from 2010 to 2019

On Apple-Google censorship https://t.me/durovschat/518801

On making server-side code open https://t.me/durovschat/515221

On a privacy-conscious ad platform  https://t.me/durovschat/527441

On US-based encrypted apps https://t.me/durovschat/519187

On encryption vs. usability when using Secret Chats vs Cloud Chats https://t.me/durovschat/527081

On maximising security of communication https://t.me/durovschat/527134

On storing hashed phone numbers https://t.me/durovschat/551030

On how Telegram stores data https://t.me/durovschat/544164

Posted on

For the first time in history, the Bitcoin holdings of a nation is greater than Gold reserves: Bulgaria, $2 vs $1.8 Billions

Bulgaria has been covertly stockpiling Bitcoins, so much so that their BTC reserve has surpassed its gold holdings. Back in May 2017, the Southeast European Law Enforcement Centre (SELEC) issued a press release that the country has over 200,000 BTC (around $2.1 billion) as opposed to just 40 tons in gold (around $1.8 billion). The release stated:

“It was determined that the members of the organized crime group invested the money obtained from these illegal activities in bitcoins, around 200,000 being discovered in the virtual space.”

The investigators determined that they had precisely 213,519 BTC. Strangely enough, the Bulgarian Government has remained relatively silent regarding their alleged holdings. There have been several rumors floating around about these mysterious Bitcoins. One of these rumors stated that the Bulgarian Interior Ministry sold the stash to fund a new air force squadron. Various crypto media outlets immediately trashed this. The Government’s continued reluctance to reveal the Bitcoin addresses hints that they are likely still in control of the Bitcoin holdings.

For the first time in history, the bitcoin holdings of a nation state have surpassed their gold reserves, and it happens to be Bulgaria.

The country is believed to hold more than 200,000 bitcoins, now worth about $2 billion, while their gold reserves of 40 tones are worth only $1.8 billion.

Making it the first time a nation state has more value stored in bitcoin than in gold reserves.

That’s per a May 2017 press release by the Southeast European Law Enforcement Centre (SELEC) which announced in a headline: “More than 200,000 bitcoins in value of 500 million USD found by the Bulgarian authorities.” They further said:

“With SELEC’ support, the Bulgarian authorities successfully finalized the joint investigation…

The organized criminal group consisted in Bulgarian nationals having connections in The former Yugoslav Republic of Macedonia, Hellenic Republic, Romania and Republic of Serbia.

The modus operandi used was recruiting corrupted Customs officers in all involved countries with the purpose to infiltrate a virus in the Customs’ computerized systems. Once the virus installed, from distance, the offenders were able to finalize various transports, as in the Customs’ system appeared that the cargo was already checked and passed.

The Bulgarian authorities have searched more than 100 addresses, suspects and vehicles. A large quantity of money was seized, as well as equipment, devices for communication, computers, tablets, bank documents, etc…

It was determined that the members of the organized crime group invested the money obtained from these illegal activities in bitcoins, around 200,000 being discovered in the virtual space.

Posted on

Procedure on the way to end Federal Reserve and return to the Gold Standard ! President Trump meetings continue

As President-elect’s Donald Trump’s transition rolls on, more and more attention is being paid to possible selections for a variety of high-ranking positions and meetings that might help decide these appointments.
On Monday, Trump will meet with John Allison, the former CEO of the bank BB&T and of the libertarian think tank the Cato Institute.
There have been reports that Allison is being considered for Treasury secretary.

Trump’s has on the campaign trail questioned the future of the Federal Reserve’s political independence, but Allison takes that rhetoric a step further. While running the the Cato Institute, Allison wrote a paper in support of abolishing the Fed.

“I would get rid of the Federal Reserve because the volatility in the economy is primarily caused by the Fed,” Allison wrote in 2014 for the Cato Journal, a publication of the institute.

Allison said that simply allowing the market to regulate itself would be preferable to the Fed harming the stability of the financial system.

“When the Fed is radically changing the money supply, distorting interest rates, and over-regulating the financial sector, it makes rational economic calculation difficult,” Allison wrote. “Markets do form bubbles, but the Fed makes them worse.”

Allison also suggested that the government’s practice of insuring bank deposits up to $250,000 should be abolished and the US should go back to a banking system backed by “a market standard such as gold.”

Allison also argued for higher capital reserves of up to 20% of assets at banks. On the other hand, he also argued that the government should repeal three of the broadest banking regulations.

“We should raise capital standards, but it is even more important to eliminate burdensome regulations — including Dodd-Frank, the Community Reinvestment Act, and Truth in Lending,” Allison wrote. “About 25 percent of a bank’s personnel cost relates to regulations. Banks cannot pay the regulatory costs and have high capital standards.”