Posted on Leave a comment

13 comparații ale strategiilor de marketing online și offline, avantaje și dezavantaje, beneficii pentru afaceri

Strategiile de marketing online și offline au avantajele și dezavantajele lor, iar alegerea între ele depinde în mare măsură de obiectivele și publicul țintă al afacerii dvs.

Marketingul online este procesul de vânzare a produselor sau bunurilor prin canale online precum social media, reclame și e-mail. Avantajele includ costuri reduse, accesibilitate globală, și posibilitatea de a ajunge direct la profesioniștii din industrie și piață. Cu toate acestea, există riscul fraudei cu clicuri și dificultatea de a crea reclame eficiente.

Pe de altă parte, marketingul offline implică vânzarea de produse sau bunuri prin canale offline, cum ar fi reclame tipărite și telemarketing. Avantajele includ posibilitatea de a comanda exact ceea ce aveți nevoie și valoroase pentru promovarea unui program de loialitate. Dezavantajele includ consumul de timp și limitarea în audiența atinsă și accesibilitatea limitată.

Iată o comparație mai detaliată între cele două:

 1. Marketingul online se concentrează în general pe conținut, în timp ce marketingul offline se concentrează în general pe produs.
 2. Marketingul online include părți terțe precum media, conținutul web, căutarea e-mailului, social media. Marketingul offline include mass-media, centrul telefonic, telefonul.
 3. Marketingul online comunică clienților cu e-mailuri, chat, social media. Marketingul offline comunică cu clientul cu numărul lor de mobil și personal.
 4. Publicul țintă este întâlnit într-un singur loc în marketingul online, în timp ce în marketingul offline, publicul țintă este dispersat.
 5. Marketingul online este rentabil, în timp ce marketingul offline are costuri de marketing ridicate.
 6. Marketingul online ajută la atingerea directă a profesioniștilor din industrie și piață. Marketingul offline nu ajunge direct la profesioniștii din cauza unor bariere.
 7. Cumpărătorul potențial nu este vizibil în marketingul online. Este direct vizibil pentru cumpărătorul lor potențial în marketingul offline.
 8. Mai puține persoane de gestionat în marketingul online. Multe persoane de gestionat în marketingul offline.
 9. În marketingul online, puteți utiliza instrumente precum Google webmaster tools, AdWords information center și alte instrumente, pentru a verifica rata de vizualizare, rata de conversie și succesul general al publicității pe internet. În marketingul offline, este o sarcină provocatoare de a măsura succesul publicității tipărite, radio și televiziune, deoarece este incert dacă o audiență va face o achiziție sau nu.
 10. Utilizând tactici de marketing de conținut, conținutul dvs. poate ajunge la o audiență la nivel mondial. Acest lucru s-ar putea să nu fie posibil cu marketingul offline.
 11. În marketingul online, puteți vinde un produs în întreaga lume fără a deschide chiar magazine locale. Nu este nevoie să păstrați stocuri mari. Asigură expunere globală. Promoțiile offline au propriile lor limitări. Nu asigură niciodată expunerea maximă.
 12. Marketingul pe internet nu are constrângeri de timp. Clienții pot vizita site-ul dvs. în orice moment și pot achiziționa produsele sau serviciile dvs. Aici, puteți aștepta vânzări sau clienți doar odată ce magazinul dvs. este deschis.
 13. Marketingul online vă ajută să vă dezvoltați afacerea țintind un grup specific de clienți cu o ofertă specifică. De asemenea, puteți ținti un anumit grup de oameni pentru promoții. Este destul de provocator să implementați aceste tipuri de strategii în scenarii offline.

 

Posted on

Băncile americane au pierdut sute de miliarde de dolari / Cum a golit Rezerva Federală sistemul financiar de depozite

Este ușor de înțeles cum sunt distruși banii în cazul unei curse bancare tradiționale. Imaginați-vă bărbații cu pălării de sus care țipă la funcționari în “Mary Poppins”. Mulțimea își vrea banii, iar casierii băncilor încearcă să le ofere. Dar, când clienții fug, personalul nu poate satisface toți cei care vin înainte ca instituția să se prăbușească. Datoriile rămase (care, în cazul băncilor, includ depozitele) sunt șterse.

Acest lucru nu se întâmplă în era digitală. Deponenții care au fugit de Silicon Valley Bank (svb) nu au cerut bancnote și monede. Ei doreau ca soldurile lor să fie transferate în altă parte. Nici depozitele nu au fost anulate atunci când banca a dat faliment. În schimb, autoritățile de reglementare au promis că îi vor despăgubi pe clienții svb. Deși falimentul instituției a fost o veste proastă pentru acționari, nu ar fi trebuit să reducă valoarea agregată a depozitelor din sistemul bancar.

Ceea ce este ciudat este că depozitele din băncile americane sunt totuși în scădere. În ultimul an, cele din băncile comerciale s-au scumpit cu jumătate de trilion de dolari, o scădere de aproape 3%. Acest lucru face ca sistemul financiar să fie mai fragil, deoarece băncile trebuie să se micșoreze pentru a-și rambursa depozitele. Unde se duc banii?

Răspunsul începe cu fondurile de piață monetară, vehicule de investiții cu risc scăzut care cumpără datorie guvernamentală și corporativă pe termen scurt. Acestea au înregistrat intrări de 121 de miliarde de dolari săptămâna trecută, deoarece svb a eșuat. Cu toate acestea, banii nu intră de fapt în astfel de vehicule, deoarece acestea nu pot accepta depozite. În schimb, numerarul care părăsește o bancă pentru un fond de piață monetară este creditat în contul bancar al fondului, de unde este folosit pentru a cumpăra hârtii comerciale sau datorii pe termen scurt în care investește fondul. Atunci când fondul utilizează banii în acest mod, aceștia se varsă în contul bancar al instituției care vinde activul. Astfel, intrările în fondurile de piață monetară ar trebui să amestece depozitele în sistemul bancar, mai degrabă decât să le scoată din acesta.

Și asta este ceea ce se întâmpla înainte. Cu toate acestea, există un mod obscur prin care fondurile de piață monetară pot aspira depozitele din sistemul bancar: mecanismul reverse-repo al Rezervei Federale, care a fost introdus în 2013. Acest sistem a reprezentat o modificare aparent inofensivă a instalațiilor sistemului financiar care, un deceniu mai târziu, ar putea avea un impact profund destabilizator asupra băncilor.

Într-o tranzacție repo obișnuită, o bancă se împrumută de la concurenți sau de la banca centrală și depune în schimb garanții. În cazul unei tranzacții reverse repo se întâmplă exact invers. O bancă din umbră, cum ar fi un fond de piață monetară, dă instrucțiuni băncii sale custode să depună rezerve la Fed în schimbul unor titluri de valoare. Sistemul era menit să ajute Fed să iasă din situația de rate foarte scăzute prin stabilirea unui nivel minim al costurilor de împrumut pe piața interbancară. La urma urmei, de ce ar împrumuta vreodată o bancă sau o bancă fantomă colegilor săi la o rată mai mică decât cea disponibilă de la Fed?

Dar utilizarea facilității a crescut în ultimii ani, datorită relaxării cantitative (qe) pe scară largă în timpul crizei din anii ’19 și a modificărilor de reglementare care au lăsat băncile pline de numerar. qe creează depozite: atunci când Fed cumpără o obligațiune de la un fond de investiții, o bancă trebuie să intermedieze tranzacția. Contul bancar al fondului se umflă; la fel și contul de rezervă al băncii la Fed. De la începutul qe în 2020 și până la sfârșitul său, doi ani mai târziu, depozitele din băncile comerciale au crescut cu 4,5 mld. dolari, aproximativ la fel ca și creșterea propriului bilanț al Fed.

Pentru o vreme, băncile au putut face față intrărilor, deoarece Fed a decis, la începutul lui covid, să relaxeze o reglementare cunoscută sub numele de “rata suplimentară de îndatorare” (slr). Astfel, creșterea bilanțurilor băncilor comerciale nu a mai fost obligată să atragă mai mult capital, permițându-le să folosească în condiții de siguranță intrările de depozite pentru a crește deținerile de obligațiuni de trezorerie și numerar. Băncile au profitat în mod corespunzător de această oportunitate, cumpărând obligațiuni de trezorerie și de agenție în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Apoi, în martie 2021, Fed a lăsat să expire scutirea de la slr. Ca urmare, băncile s-au trezit înotând în numerar nedorit. Acestea s-au restrâns prin reducerea împrumuturilor de la fondurile de pe piața monetară, care au ales în schimb să își parcheze numerarul la Fed. Până în 2022, fondurile aveau 1,7 mld. dolari depozitați peste noapte în mecanismul de reverse-repo al Fed, față de câteva miliarde de dolari cu un an înainte.

După căderea svb, băncile mici și mijlocii din America se tem de ieșirile de depozite. Problema este că înăsprirea monetară le-a făcut și mai probabile. Gara Afonso și colegii de la Federal Reserve Bank of New York constată că utilizarea fondurilor de pe piața monetară crește odată cu ratele, deoarece randamentele se ajustează mai rapid decât cele din depozitele bancare. Într-adevăr, Fed a majorat rata la tranzacțiile overnight-reverse-repo de la 0,05% în februarie 2022 la 4,8%, ceea ce o face mult mai atrăgătoare decât rata curentă a depozitelor bancare de 0,4%. Suma fondurilor de pe piața monetară parcate la Fed prin intermediul mecanismului reverse-repo – și, prin urmare, în afara sistemului bancar – a sărit cu jumătate de trilion de dolari în aceeași perioadă.

O licență pentru a tipări bani

Pentru cei care nu dețin o licență bancară, este mai bine să lase banii în facilitatea repo decât să îi lase într-o bancă. Nu numai că randamentul este considerabil mai mare, dar pur și simplu nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la falimentul Fed. Fondurile de piață monetară ar putea deveni, de fapt, “bănci înguste”: instituții care susțin depozitele consumatorilor cu rezervele băncii centrale, mai degrabă decât cu active cu randament mai mare, dar mai riscante. O bancă îngustă nu poate acorda împrumuturi firmelor sau să încheie credite ipotecare. De asemenea, nu poate da faliment.

Fed a fost mult timp sceptică față de astfel de instituții, temându-se că acestea ar submina băncile. În 2019, oficialii au refuzat o licență pentru tnb usa, un startup care urmărește să creeze o bancă îngustă. O preocupare similară a fost exprimată cu privire la deschiderea bilanțului Fed pentru fondurile de pe piața monetară. Când a fost înființată facilitatea de reverse-repo, Bill Dudley, pe atunci președinte al Fed din New York, s-a temut că aceasta ar putea duce la “dezintermedierea sistemului financiar”. În timpul unei crize financiare, aceasta ar putea exacerba instabilitatea, fondurile ieșind din activele mai riscante și ajungând în bilanțul Fed.

Deocamdată nu există niciun semn de grabă. Deocamdată, sistemul bancar se confruntă cu o sângerare lentă. Dar depozitele sunt din ce în ce mai rare, pe măsură ce sistemul este presat – iar băncile mici și mijlocii din America ar putea plăti prețul. (sursa)

Posted on

Movie tokenisation introduction and top rated movies that were filmed in Romania

Movie tokenization is a concept in the world of blockchain and cryptocurrency that involves the creation of digital tokens that represent ownership or investment in a particular film or movie project. These tokens can be bought, sold, and traded on various exchanges, and can provide investors with a way to participate in the movie industry without necessarily being involved in the production or distribution of the film.

The idea behind movie tokenization is that it allows investors to purchase a portion of a movie’s revenue stream, which can be a potentially lucrative investment opportunity. In some cases, the tokens may also come with other perks, such as access to special screenings, merchandise, or other benefits.

Romania has been a popular filming location for many international movies, thanks to its diverse landscape, rich history, and unique architecture. Here are some of the top-rated movies filmed in Romania:
 • The Whistleblower (2010): This drama-thriller was filmed entirely in Romania, with scenes shot in the cities of Bucharest and Slatina.
 • The Zero Theorem (2013): This sci-fi movie was filmed in Romania, with scenes shot in Bucharest and other locations around the country.
 • Werewolf: The Beast Among Us (2012): This horror movie was filmed entirely in Romania, with scenes shot in the cities of Brașov and Sighișoara.
 • Dracula Untold (2014): This movie tells the origin story of the famous vampire, with much of the filming taking place in Romania, including scenes shot at the Corvin Castle and the Borgo Pass.
 • Cold Mountain (2003): This Academy Award-winning movie was partially filmed in Romania, including scenes in the Carpathian Mountains and the medieval city of Sighișoara.
 • The Nun (2018): This horror movie was entirely filmed in Romania, with scenes shot at several locations, including the Corvin Castle, the Palace of the Parliament, and the Transfagarasan Highway.
 • Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006): Although the movie is set in Kazakhstan, most of the filming actually took place in Romania, including scenes shot in the towns of Glod and Sighișoara.
 • A Very Long Engagement (2004): This World War I drama was partially filmed in Romania, with scenes shot in the city of Brasov and the surrounding mountains.
 • The Last Tycoon (2012): This movie was partially filmed in Romania, with scenes shot in Bucharest and at the Palace of the Parliament.
 • Youth Without Youth (2007): This drama was filmed in Romania, with scenes shot in the cities of Bucharest and Sinaia.
 • The Death of Stalin (2017): This satirical comedy-drama was filmed in Romania, with scenes shot at the Palace of the Parliament in Bucharest.
 • The Cave (2019): This adventure-thriller was partially filmed in Romania, with scenes shot in the Apuseni Mountains and the Scarisoara Ice Cave.
 • Beyond the Hills (2012): This drama was filmed entirely in Romania, with scenes shot in the cities of Bucharest and Vaslui.
 • The Brothers Bloom (2008): This comedy-drama was partially filmed in Romania, with scenes shot in the cities of Bucharest and Sinaia.
 • California Dreamin’ (2007): This drama was filmed entirely in Romania, with scenes shot in the cities of Brasov, Sinaia, and Targoviste.
Posted on

11 argumente care pot fi invocate în favoarea utilizării combustibililor fosili

Este important de remarcat ca utilizarea combustibililor fosili poate avea consecințe negative asupra mediului și a schimbărilor climatice, iar încurajarea lor nu este o soluție durabilă pentru problemele de energie și transport. Cu toate acestea,

 1. Sunt disponibile în cantități mari: Combustibilii fosili, cum ar fi petrolul și gazele naturale, sunt disponibili în cantități mari și sunt relativ ușor de accesat.
 2. Sunt eficienți din punct de vedere energetic: Combustibilii fosili sunt surse de energie foarte eficiente, deoarece produc o cantitate mare de energie per unitate de masă.
 3. Sunt ieftini: Combustibilii fosili sunt, în general, mai ieftini decât alte surse de energie, cum ar fi energia solară sau eoliană.
 4. Sunt universali: Combustibilii fosili pot fi utilizați pentru a produce energie pentru aproape orice scop, inclusiv încălzire, transport și producție de electricitate.
 5. Sunt esențiali pentru industria și producția de bunuri: Combustibilii fosili sunt esențiali pentru industria și producția de bunuri, deoarece sunt utilizați pentru a alimenta mașinile și echipamentele necesare pentru producție.
 6. Sunt o sursă importantă de venit pentru mulți oameni: Industria combustibililor fosili este o sursă importantă de venit pentru mulți oameni, inclusiv pentru muncitorii din industria petrolului și a gazelor naturale.
 7. Sunt o sursă importantă de taxe și venituri pentru guverne: Guvernele pot obține importante sume de bani din taxarea industriei combustibililor fosili, care pot fi utilizate pentru a finanța diverse programe și servicii publice.
 8. Pot ajuta la dezvoltarea țărilor: Utilizarea combustibililor fosili poate ajuta la dezvoltarea țărilor, deoarece poate contribui la creșterea economiei și la crearea de noi locuri de muncă.
 9. Pot ajuta la furnizarea de energie în zonele îndepărtate sau în zonele fără acces la surse de energie alternativă: În unele zone îndepărtate sau fără acces la surse de energie alternativă, utilizarea combustibililor fosili poate fi o modalitate eficientă de a furniza energie necesară pentru a susține viața și activitățile umane.
 10. Pot contribui la creșterea standardului de viață: Utilizarea combustibililor fosili poate contribui la creșterea standardului de viață prin furnizarea de energie necesară pentru a susține diferite activități și servicii, cum ar fi încălzirea locuințelor, transportul și utilizarea aparatelor electrocasnice.
 11. Pot contribui la creșterea economiei globale: Utilizarea combustibililor fosili poate contribui la creșterea economiei globale prin furnizarea de energie necesară pentru a susține diverse industrii și activități economice.
 12. Este important de remarcat că aceste argumente trebuie evaluate în contextul impactului pe termen lung asupra mediului și schimbărilor climatice, precum și al necesității de a dezvolta surse de energie durabile și alternative. Utilizarea combustibililor fosili poate aduce beneficii pe termen scurt.
Posted on

THE TWITTER FILES part 2, TWITTER’S SECRET BLACKLISTS

1. A new #TwitterFiles investigation reveals that teams of Twitter employees build blacklists, prevent disfavored tweets from trending, and actively limit the visibility of entire accounts or even trending topics—all in secret, without informing users.
2. Twitter once had a mission “to give everyone the power to create and share ideas and information instantly, without barriers.” Along the way, barriers nevertheless were erected.
3. Take, for example, Stanford’s Dr. Jay Bhattacharya (@DrJBhattacharya) who argued that Covid lockdowns would harm children. Twitter secretly placed him on a “Trends Blacklist,” which prevented his tweets from trending. Image

 

 

4. Or consider the popular right-wing talk show host, Dan Bongino (@dbongino), who at one point was slapped with a “Search Blacklist.” Image

 

 

5. Twitter set the account of conservative activist Charlie Kirk (@charliekirk11) to “Do Not Amplify.” Image

 

 

6. Twitter denied that it does such things. In 2018, Twitter’s Vijaya Gadde (then Head of Legal Policy and Trust) and Kayvon Beykpour (Head of Product) said: “We do not shadow ban.” They added: “And we certainly don’t shadow ban based on political viewpoints or ideology.”
7. What many people call “shadow banning,” Twitter executives and employees call “Visibility Filtering” or “VF.” Multiple high-level sources confirmed its meaning.
8. “Think about visibility filtering as being a way for us to suppress what people see to different levels. It’s a very powerful tool,” one senior Twitter employee told us.
9. “VF” refers to Twitter’s control over user visibility. It used VF to block searches of individual users; to limit the scope of a particular tweet’s discoverability; to block select users’ posts from ever appearing on the “trending” page; and from inclusion in hashtag searches.
10. All without users’ knowledge.
11. “We control visibility quite a bit. And we control the amplification of your content quite a bit. And normal people do not know how much we do,” one Twitter engineer told us. Two additional Twitter employees confirmed.
12. The group that decided whether to limit the reach of certain users was the Strategic Response Team – Global Escalation Team, or SRT-GET. It often handled up to 200 “cases” a day.
13. But there existed a level beyond official ticketing, beyond the rank-and-file moderators following the company’s policy on paper. That is the “Site Integrity Policy, Policy Escalation Support,” known as “SIP-PES.”
14. This secret group included Head of Legal, Policy, and Trust (Vijaya Gadde), the Global Head of Trust & Safety (Yoel Roth), subsequent CEOs Jack Dorsey and Parag Agrawal, and others.
15. This is where the biggest, most politically sensitive decisions got made. “Think high follower account, controversial,” another Twitter employee told us. For these “there would be no ticket or anything.”
16. One of the accounts that rose to this level of scrutiny was @libsoftiktok—an account that was on the “Trends Blacklist” and was designated as “Do Not Take Action on User Without Consulting With SIP-PES.” Image
17. The account—which Chaya Raichik began in November 2020 and now boasts over 1.4 million followers—was subjected to six suspensions in 2022 alone, Raichik says. Each time, Raichik was blocked from posting for as long as a week.
18. Twitter repeatedly informed Raichik that she had been suspended for violating Twitter’s policy against “hateful conduct.”
19. But in an internal SIP-PES memo from October 2022, after her seventh suspension, the committee acknowledged that “LTT has not directly engaged in behavior violative of the Hateful Conduct policy.” See here: Image

 

 

20. The committee justified her suspensions internally by claiming her posts encouraged online harassment of “hospitals and medical providers” by insinuating “that gender-affirming healthcare is equivalent to child abuse or grooming.”
21. Compare this to what happened when Raichik herself was doxxed on November 21, 2022. A photo of her home with her address was posted in a tweet that has garnered more than 10,000 likes.
22. When Raichik told Twitter that her address had been disseminated she says Twitter Support responded with this message: “We reviewed the reported content, and didn’t find it to be in violation of the Twitter rules.” No action was taken. The doxxing tweet is still up. Image
23. In internal Slack messages, Twitter employees spoke of using technicalities to restrict the visibility of tweets and subjects. Here’s Yoel Roth, Twitter’s then Global Head of Trust & Safety, in a direct message to a colleague in early 2021: Image
24. Six days later, in a direct message with an employee on the Health, Misinformation, Privacy, and Identity research team, Roth requested more research to support expanding “non-removal policy interventions like disabling engagements and deamplification/visibility filtering.” Image
25. Roth wrote: “The hypothesis underlying much of what we’ve implemented is that if exposure to, e.g., misinformation directly causes harm, we should use remediations that reduce exposure, and limiting the spread/virality of content is a good way to do that.”
26. He added: “We got Jack on board with implementing this for civic integrity in the near term, but we’re going to need to make a more robust case to get this into our repertoire of policy remediations – especially for other policy domains.”

27. There is more to come on this story, which was reported by @AbigailShrier@ShellenbergerMD @NellieBowles @IsaacGrafstein and the team The Free Press @TheFP.

Keep up with this unfolding story here and at our brand new website: thefp.com.

28. The authors have broad and expanding access to Twitter’s files. The only condition we agreed to was that the material would first be published on Twitter.

 

Posted on

THE TWITTER FILES part 1, thousands of internal documents obtained by sources at Twitter

1. Thread: THE TWITTER FILES
2. What you’re about to read is the first installment in a series, based upon thousands of internal documents obtained by sources at Twitter.
3. The “Twitter Files” tell an incredible story from inside one of the world’s largest and most influential social media platforms. It is a Frankensteinian tale of a human-built mechanism grown out the control of its designer.
4. Twitter in its conception was a brilliant tool for enabling instant mass communication, making a true real-time global conversation possible for the first time.
5. In an early conception, Twitter more than lived up to its mission statement, giving people “the power to create and share ideas and information instantly, without barriers.”
6. As time progressed, however, the company was slowly forced to add those barriers. Some of the first tools for controlling speech were designed to combat the likes of spam and financial fraudsters.

7. Slowly, over time, Twitter staff and executives began to find more and more uses for these tools. Outsiders began petitioning the company to manipulate speech as well: first a little, then more often, then constantly.
8. By 2020, requests from connected actors to delete tweets were routine. One executive would write to another: “More to review from the Biden team.” The reply would come back: “Handled.” Image
9. Celebrities and unknowns alike could be removed or reviewed at the behest of a political party: Image
10.Both parties had access to these tools. For instance, in 2020, requests from both the Trump White House and the Biden campaign were received and honored. However:
11. This system wasn’t balanced. It was based on contacts. Because Twitter was and is overwhelmingly staffed by people of one political orientation, there were more channels, more ways to complain, open to the left (well, Democrats) than the right. opensecrets.org/orgs/twitter/s…Image

12. The resulting slant in content moderation decisions is visible in the documents you’re about to read. However, it’s also the assessment of multiple current and former high-level executives.
Okay, there was more throat-clearing about the process, but screw it, let’s jump forward
16. The Twitter Files, Part One: How and Why Twitter Blocked the Hunter Biden Laptop Story
18. Twitter took extraordinary steps to suppress the story, removing links and posting warnings that it may be “unsafe.” They even blocked its transmission via direct message, a tool hitherto reserved for extreme cases, e.g. child pornography.
19. White House spokeswoman Kaleigh McEnany was locked out of her account for tweeting about the story, prompting a furious letter from Trump campaign staffer Mike Hahn, who seethed: “At least pretend to care for the next 20 days.” Image

20.This led public policy executive Caroline Strom to send out a polite WTF query. Several employees noted that there was tension between the comms/policy teams, who had little/less control over moderation, and the safety/trust teams: Image
21. Strom’s note returned the answer that the laptop story had been removed for violation of the company’s “hacked materials” policy: web.archive.org/web/2019071714…Image
22. Although several sources recalled hearing about a “general” warning from federal law enforcement that summer about possible foreign hacks, there’s no evidence – that I’ve seen – of any government involvement in the laptop story. In fact, that might have been the problem…
23. The decision was made at the highest levels of the company, but without the knowledge of CEO Jack Dorsey, with former head of legal, policy and trust Vijaya Gadde playing a key role.
24. “They just freelanced it,” is how one former employee characterized the decision. “Hacking was the excuse, but within a few hours, pretty much everyone realized that wasn’t going to hold. But no one had the guts to reverse it.”
25.You can see the confusion in the following lengthy exchange, which ends up including Gadde and former Trust and safety chief Yoel Roth. Comms official Trenton Kennedy writes, “I’m struggling to understand the policy basis for marking this as unsafe”: Image
26. By this point “everyone knew this was fucked,” said one former employee, but the response was essentially to err on the side of… continuing to err. Image
27. Former VP of Global Comms Brandon Borrman asks, “Can we truthfully claim that this is part of the policy?” Image
28. To which former Deputy General Counsel Jim Baker again seems to advise staying the non-course, because “caution is warranted”: Image
29. A fundamental problem with tech companies and content moderation: many people in charge of speech know/care little about speech, and have to be told the basics by outsiders. To wit:
30. In one humorous exchange on day 1, Democratic congressman Ro Khanna reaches out to Gadde to gently suggest she hop on the phone to talk about the “backlash re speech.” Khanna was the only Democratic official I could find in the files who expressed concern. Image
Gadde replies quickly, immediately diving into the weeds of Twitter policy, unaware Khanna is more worried about the Bill of Rights: Image

32.Khanna tries to reroute the conversation to the First Amendment, mention of which is generally hard to find in the files: Image
33.Within a day, head of Public Policy Lauren Culbertson receives a ghastly letter/report from Carl Szabo of the research firm NetChoice, which had already polled 12 members of congress – 9 Rs and 3 Democrats, from “the House Judiciary Committee to Rep. Judy Chu’s office.” Image
34.NetChoice lets Twitter know a “blood bath” awaits in upcoming Hill hearings, with members saying it’s a “tipping point,” complaining tech has “grown so big that they can’t even regulate themselves, so government may need to intervene.” Image
35.Szabo reports to Twitter that some Hill figures are characterizing the laptop story as “tech’s Access Hollywood moment”: Image
36.Twitter files continued:
“THE FIRST AMENDMENT ISN’T ABSOLUTE”
Szabo’s letter contains chilling passages relaying Democratic lawmakers’ attitudes. They want “more” moderation, and as for the Bill of Rights, it’s “not absolute” Image
An amazing subplot of the Twitter/Hunter Biden laptop affair was how much was done without the knowledge of CEO Jack Dorsey, and how long it took for the situation to get “unfucked” (as one ex-employee put it) even after Dorsey jumped in.
While reviewing Gadde’s emails, I saw a familiar name – my own. Dorsey sent her a copy of my Substack article blasting the incident Image
There are multiple instances in the files of Dorsey intervening to question suspensions and other moderation actions, for accounts across the political spectrum
The problem with the “hacked materials” ruling, several sources said, was that this normally required an official/law enforcement finding of a hack. But such a finding never appears throughout what one executive describes as a “whirlwind” 24-hour, company-wide mess. Image

 

Posted on

Factors That Affect LED Screens Advertising Cost, Advantages to the Advertiser

Billboard advertising costs are referenced in cost per mille (CPM), or cost per thousand impressions, and are affected by circulation, demographics, and impressions. Together, these factors inform the billboard’s out-of-home (OOH) rating, as determined by Geopath, an audience location measurement tool.

A billboard’s OOH rating is based on three factors:

 • Circulation: Circulation is the total volume of traffic that passes the billboard, as derived from transportation authorities. The circulation does not take into account whether passersby see your ad.
 • Demographics: A billboard’s demographics are a breakout by age, gender, and income level of people who typically pass a billboard. Expect to pay more to advertise to people with higher income levels.
 • Impressions: Impressions are the likely number of people who actually see the ad, based on the size of the billboard, visibility, the speed at which people are passing, and other factors. This is derived from the circulation and the location of the billboard.

Advantages to the Advertiser

 • Zero production cost (with a static billboard the advertiser has to be pay to produce a vinyl to post)
 • Quicker posting time/no posting window (with a static billboard, you need to account for a few days to a week to print your vinyl and then the outdoor company technically has a 5 day posting window to get you up) – with digital they can “post” you almost immediately
 • Creative rotations, copy changing & day-parting – with a digital bulletin you run multiple different creative executions, or change them out hourly/daily/weekly or even by day-part (i.e. different creative in the morning vs afternoon vs evening)
 • Additional creative flexibility for dynamic creative – digital boards can do countdowns, live score updates, weather triggers and so many other things
 • More flexibility for short-term flights (typically billboards are sold in 4-week flights but with digital you can easily buy a shorter duration)

Posted on

What is Digital Outdoor Advertising? Traditional Billboards vs Digital Billboards, Who Billboard Advertising Is Right For

Digital out-of-home (DOOH) advertising is a part of out-of-home (OOH) advertising. It is powered by digital technology that allows tracking, flexibility, personalization, and interactivity.

Digital outdoor advertising encompasses various formats, including digital outdoor signage, billboards, mall kiosks, digital boards, etc. A Nielsen study showed that OOH advertising delivers quadrupled activity on a dollar spent compared to its offline competitors – TV, radio, and print.

How does DOOH benefit brands?

The outdoor medium forms a significant part of any brand’s marketing campaign. DOOH advertising is now interactive and employed for better brand-customer relationships.

One of the biggest advantages of outdoor advertising is its non-interfering quality. Unlike online ads or TV ads, digital outdoor advertising can be artistic without being an inconvenience. For advertisers, too, it provides advantages. The user cannot skip a DOOH since ad blockers cannot function in this medium.

In the pandemic world, digital outdoor advertising has proven to be very useful as it is the ideal channel to provide real-time communication to the masses in a contactless world. Digital outdoor signage became the go-to option to display safety measures and public health messages.

Traditional Billboards vs Digital Billboards

Physical billboards have a lot of advantages over digital billboard advertising. Placement of physical billboard ads is widely available because the infrastructure has existed for several decades. Additionally, printed advertisements are not subject to glitches and power outages like digital billboards.

Traditional Billboards
Digital Billboards
Typically less expensive
More dynamic ads, which make ads more effective
More existing inventory
Better targeting with the ability to display ads during specific hours of the days or days of the week
Not subject to glitches
More flexibility as you can update and optimize ads quickly

Who Billboard Advertising Is Right For

Billboard advertising works best for businesses boosting brand awareness or advertising specific store locations. Billboards located on highways that advertise local businesses are extremely actionable because the audience is already nearby. In addition, billboards are a great way to promote your brand if you don’t need immediate conversions.

If you’re still on the fence about whether or not billboard advertising is right for your business, consider the following questions:

 • Does your product pass the eight-second rule? If you can’t make your pitch in eight seconds, then billboards are not for you. The stagnant nature of traditional billboards is also ineffective if your message requires interpretation.
 • Is your product relevant to a mass audience? If your product is only relevant to 10% of the population, you’ll waste a lot of money on “unnecessary” billboard impressions. For example, a distributor of vegan food products likely only appeals to the 7% of Americans who identify as vegan.

The main benefit of Digital advertising is that you can reach a large number of people within a specific geographical area. This is great for those starting a business or local businesses in general, whose target audience is very broad, yet within one geographic area. For example, everyone eats, so restaurant digital ads are effective.

 • Restaurants and shops
 • Real estate agents
 • Law firms
 • Local financial institutions
 • Medical facilities
 • Fitness centers
 • Location education providers
 • Home services (e.g., heating and oil, landscaping, construction)
 • Nonprofits and public service announcements

Posted on

Telegram is launching Sponsored Messages – a tool that allows anyone to promote their channels and bots. Here is what you should know

1. There will be no ads in chats on Telegram. If you use Telegram as the messenger that we launched in 2013 – you will never see a sponsored message. Sponsored messages can’t appear in your chat list, private chats or groups.

2. User data will not be used to target ads. As with everything we do, our main priority is protecting the private data of our users. That’s why unlike other apps we will not use your private data to display ads.

Sponsored messages on Telegram are shown only in large public one-to-many channels with 1000+ members – and are based solely on the topic of the public channels in which they are shown. This means that no user data is mined or analyzed to display them.  

3. Sponsored messages will be unobtrusive. Official sponsored messages are limited to 160 characters of text – without media or external links. You may see a maximum of one sponsored message per channel – and only after you’ve finished reading any new posts.

4. We are fixing ads that are already here. Some admins of one-to-many channels on Telegram already post ads in the form of regular messages. We hope that Sponsored Messages will offer a more user-friendly and less chaotic way for people to promote their channels and bots.

Sponsored messages are currently in test mode and are not available to everyone. Once they are fully launched and allow Telegram to cover its basic costs (such as equipment and data centers that are used by channel admins to deliver their content to our hundreds of millions of users), we plan to start sharing ad revenue with the admins of the channels where Sponsored Messages are displayed – because it is fair.

5. With Telegram you’re more ad-free than with WhatsApp. WhatsApp already shares user data with advertisers [1] [2] – even though they don’t show ads themselves. On Telegram, however, advertisers will never get your private data. Besides, if you use Telegram the way you use WhatsApp, you will never see a single ad. Sponsored messages can only appear in channels, which are a unique social networking feature Telegram added several years after launch. If WhatsApp introduces a similar feature, they are likely to also display ads there, like their parent company already does on Instagram and Facebook.

Online ads should no longer be synonymous with the abuse of user privacy. We’d like to redefine how a tech company should operate by setting an example of a self-sustainable platform that respects its users and content creators.